دانلود مقاله گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک تحت word دارای 4 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد دانلود مقاله گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک تحت word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی دانلود مقاله گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک تحت word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن دانلود مقاله گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک تحت word :
دانلود مقاله گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک تحت word که چکیدهی آن در زیر آورده شده است، در بهار 1390 در مجله دانشگاه علوم پزشکی گیلان از صفحه 89 تا 92 منتشر شده است.
نام: گزارش یک مورد از انشعاب تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و تیموسی از شریان براکیو سفالیک
این مقاله دارای 4 صفحه میباشد، که برای تهیهی آن میتوانید بر روی گزینهی خرید مقاله کلیک کنید.
کلمات مرتبط / کلیدی:
مقاله سرخرگها
مقاله غده پارا تیروئید
مقاله غده لیترویید
مقاله غده تیموس
چکیده و خلاصهای از مقاله:
مقدمه: شریان تیروئیدی ایما اولین بار در سال 1786 توسط نوباور (Neubauer)، کشف و گزارش گردید. این شریان که در اکثر کتاب های مرجع آناتومی توضیح داده می شود، ممکن است از قوس آئورتا، از شریان براکیوسفالیک و یا از دیگر شریان های بزرگ در مدیاستینوم فوقانی منشا بگیرد. شریان تیروئیدی ایما بیشتر به عنوان یک شریان جبرانی در مواقعی که یکی از شریان های تیروئیدی کارآیی کافی برای تغذیه غده تیروئید را نداشته باشد، در نظر گرفته می شود. گاهی از اوقات شاخه کوچکی از این شریان به غده تیموس نیز می رسد.
شریان تیموسی معمولا از شاخه مدیاستینال قدامی شریان اینترنال توراسیک منشا می گیرد اما در مواردی نیز ممکن است از قوس آئورتا، شریان براکیوسفالیک، کاروتید مشترک و یا از تنه اصلی شریان اینترنال توراسیک نیز جدا بشود. منشا اصلی آن از شریان تیروئیدی ایما، بسیار نادر گزارش شده است.
گزارش مورد: این مورد نادر در جسد یک مرد 65 ساله مشاهده شد که تنه مشترک شریان تیروئیدی ایما و شریان تیموسی با قطر سه میلیمتر، از شریان براکیو سفالیک منشعب گردید و بعد از مسیر کوتاهی به دو شاخه صعودی (شریان تیروئیدی ایما) و نزولی (شریان تیموسی) تقسیم شد. شریان تیروئیدی ایما با طی مسیری به سمت چپ و بالا تا کنار تحتانی ایتموس غده تیروئید ادامه پیدا کرد. در این محل یک شاخه از آن جدا شدکه پس از رسیدن به بخش تحتانی لب چپ تیروئید، در جهت قدامی خلفی عمیقا به غده تیروئید نفوذ کرده و در غده پاراتیروئید تحتانی چپ ختم گردید. شاخه اصلی تیروئیدی ایما تا کناره فوقانی ایسموس تیروئید ادامه مسیر داد و سپس بدو شاخه راست و چپ تقسیم شد. هر یک از این شاخه ها بعد از ارسال یک شاخه آناستوموزی برزگ به شریان تیروئیدی فوقانی سمت خود، بصورت چند شاخه ریز در بخش فوقانی لب تیروئید ختم گردید. شریان تیموسی سه سانتیمتر بطرف پایین ادامه مسیر داد و در پایان بصورت دو شاخه در لب های راست و چپ غده تیموس پایان گرفت.
غده تیروئید در این جسد، اندازه ای بزرگتر از حد نرمال داشت و غده تیموس نیز علیرغم سن بالای کاداور، با دو لب راست و چپ، براحتی قابل تشخیص و تشریح بود.
نتایج: با توجه به منشا جنینی و تکاملی غدد پاراتیروئید تحتانی و تیموس، از بن بست های حلقی مجاور هم، تامین خونی آنها از یک تنه شریانی مشترک، زیاد دور از ذهن بنظر نمی رسد بویژه اینکه غدد پارا تیروئید و تیموس همچنان که در این مورد اخیر مشاهده شده، بیشتر از اندازه طبیعی رشد کرده و بزرگ شده باشند.
در اعمال تیروئیدکتومی، موقعی که جراح با یک غده تیروئید بسیار بزرگ سر و کار داشته باشد، وجود شریان تیروئیدی ایما و انشعاب شاخه هایی از آن به سمت بخش تحتانی لب های تحتانی غده تیروئید، راهنمای ارزشمندی برای یافتن غدد پاراتیروئید تحتانی و حفظ آنها خواهد بود تا از هیپوکلسمی بعدی بیمار و عوارض خطیر ناشی از آن جلوگیری بعمل آید.
- ۹۵/۱۲/۰۴